PROGRAMMA 

NATUURLIJK MOOI

PUUR MOOI

3 WEKEN

5 SESSIES

5 X 50 MINUTEN

300,00

De huid

Een mens ontwikkelt zich uit drie primaire kiemlagen; het ecto-, meso- en endoderm.

De opperhuid ontstaat uit de laag die het ectoderm wordt genoemd.  

De lederhuid en het onderhuids bindweefsel ontstaan uit het mesoderm.

Dit is de laag onder het ectoderm.


Uit het buitenste kiemblad (ectoderm) van een embryo ontwikkelt zich het zenuwstelsel en de buitenste laag van de huid (+ haar, zweetklieren, enz.), het zenuwstelsel (o.a. de hersenen ), het epitheel van de organen, de hypofyse en de keelholte met de bijbehorende structuren (tanden, speekselklieren).


Uit het middelste kiemblad (mesoderm) wordt het bewegingsapparaat gevormd met het hart - en het gehele hartvaatstelsel - de spieren, het kraakbeen, de botten, de gewrichten, de nieren, het uitscheidingssysteem en het voortplantingssysteem.


Grofweg kun je stellen dat de gezondheid van de opperhuid onder invloed is van het zenuwstelsel en de lagen hieronder door de circulatie van bloed en vocht.

De kiembladen werken samen, geen goede doorbloeding is een stugge huid.


Teveel niet verwerkte negatieve stress, geeft disbalans aan de hypofyse wat resulteerd in een droge huid, ondanks dat je misschien wel genoeg vocht tot je neemt.Wie en wat beïnvloeden je huidlagen

De kwaliteit en de circulatie van je bloed is één van de belangrijkste elementen voor de gezondheid van de lederhuid en het onderhuids bindweefsel.


De opperhuid is verbonden met het zenuwstelsel , de grote hersenen en kleine hersenen.

De hersenstam en het ruggenmerg vormen samen het centrale zenuwstelsel.


Onze gedachten zijn dus direct verbonden met de opperhuid! En bepalen hierom de structuur van je huid. Een fijne of grove structuur verraad je manier van denken.Mensen met veel Helioda hebben meestal een dunne en gevoelige huid.
Een gezond mens hoort een overschot aan energie te hebben. Als je een overschot aan energie (lees licht) hebt dan straal je. Je ziet dan het licht uit de huid (ver) schijnen.

Zij communiceren ook makkelijk met anderen.


Mensen met veel Od hebben een zachte huid en zijn ook in hun aard zacht.
Het zorgt voor contactvriendelijkheid en gevoeligheid.

Baby’s hebben nog een Od huid. De huid is zacht en nog ongeschonden. Od geeft zachte en ronde vormen aan het lichaam (wangen, billen, borsten). Zij passen zich teveel aan de omstandigheden - of juist helemaal niet - en leven in hun eigen wereld. 


Mensen met veel medioma hebben meestal een harde huid.

Medioma ook wel harde Od genoemd, geeft een harde, plastische vorm aan het lichaam en aan de huid. 

Meestal zijn ze ook hard van aard en ongevoelig.

Rond de neus, daar waar de hartlijnen (de Nasobiallijnen) lopen, herken je het beste de hardheid en zachtheid van een karakter. Zijn de hartlijnen verdwenen en is de zonnevlecht van de neus bol i.p.v. hol, dan is er een hardheid in het gelaat en in het karakter ingetreden.