ADVIEZEN

NA RECOVERY CABIN PROGRAMMA'S 

ADVIES

Welk programma u ook gekozen heeft, de recovery cabin stimuleert en herstelt weefsel van binnenuit. De hulpmiddelen welke hieronder beschreven zijn, betreffen algemene adviezen.


Ieder mens is uniek en reageert op een andere manier op de recovery cabin en dat maakt het lastig om specifieke richtlijnen te geven.

ALGEMENE ADVIEZEN MENTALE VERSTORINGEN.


Eet gezond

Wat wij eten, heeft grote invloed op ons lichaam en brein. Consumptie van kunstmatig gefabriceerd en suikerrijk voedsel kan leiden tot ontstekingen op celniveau. Dit verhoogt de kans op mentale klachten als depressiviteit. Een terugkeer naar biologisch en volwaardige voeding kan dit proces terugdraaien. Veel psychische problemen en ziekten zijn namelijk te verhelpen door ervoor te zorgen dat je lichaam (en dus ook hersenen) de voedingsstoffen krijgen die het nodig heeft. Tijdens de periode waarin je gebruik maakt van de recovery cabin

is belangrijk om je lever te ontzien, je lever is je allerbelangrijkste ontgiftingsorgaan en die wil je eigenlijk 100% inzetten om te ontgiften. Vandaar dat het beter is je dagelijkse dosis aan zwarte koffie of alcohol te laten staan. 

 

Neem rust en luister naar muziek

De manier waarop we kijken naar onszelf en de gebeurtenissen die ons overkomen, beïnvloedt ons geestelijk welzijn. Training in meditatie leidt tot een meer accepterende houding en daardoor een afname van mentale klachten, maar ook tot een toename van welzijn en stressbestendigheid.

 

( Her ) Ontdek spiritualiteit en je creativiteit

Voor ons geestelijk welbevinden is het van belang oog te hebben voor de spirituele kanten van ons bestaan. De mens heeft van nature behoefte zich verbonden te voelen met iets wat groter is dan hij zelf. Om daaraan te voldoen zijn ‘zelf-transcendente activiteiten’ aan te raden zoals: schilderen, muziek maken, of in de natuur verblijven.

 

Wees sociaal

Dit is waarschijnlijk de allerbelangrijkste factor van allemaal. We zijn sociale wezens. Eenzaamheid leidt tot angst en somberheid. De manier waarop we leven – in grote, anonieme steden en steeds minder vaak in een traditioneel familieverband – is een belangrijke oorzaak van de huidige golf van depressiviteit. We moeten elkaar meer opzoeken en zinvolle verbindingen aangaan.

ALGEMENE ADVIEZEN VOOR LICHAMELIJKE VERSTORINGEN

Lichaamsbeweging stimuleert het afvoersysteem van het lichaam. Eén enkele fietstraining kan het gehalte aan ontgiftingsenzymen al verdubbelen. Bent u fit en gezond dan zou u twee- tot driemaal per week aan aerobic training, boxfit, actieve yoga ect. moeten doen, op zo’n manier dat u een beetje buiten adem raakt. En daarna ( koud ) douchen om te voorkomen dat de afvalstoffen weer in de huid trekken.


Kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en waterkers zijn rijk aan isothiocyanaat, een chemische verbinding die fase II ontgiftingsenzymen activeert en de werking van antioxidanten stimuleert. 


Uien, knoflook en prei zijn bekende lichaamsreinigers. Daarnaast hebben ze een antioxidante werking. Ze bevatten organische zwavelverbindingen die belangrijke aanjagers van de fase II enzymen zijn.


Vezels kunnen zich binden aan gif in het lichaam en op die manier helpen dit af te voeren. Uit reageerbuis- en dieronderzoek blijkt dat voedingsvezels, bijvoorbeeld rijstzemelen en spinazievezels, de uitscheiding van kankerverwekkende milieuvervuilers bevorderen. 


Groene thee is een krachtig reinigingsmiddel, in elk geval bij dieren. Een hoeveelheid groene thee-extract die een gemiddelde theedrinker binnenkrijgt bleek een gunstige rol te spelen bij een essentiële fase II-reactie in de lever. Dit gebeurt door het metabolisme te helpen gifstoffen om te zetten in inactieve, gemakkelijk uit te scheiden moleculen.


Zeewier en alginaat Chlorella algen kunnen hardnekkige chemicaliën zoals dioxinen uit het lichaam verwijderen en voorkomen dat deze in de maag terecht komen.  Zeewier zoals wakame, hiziki en kombu helpen met een snellere uitscheiding van opgeslagen dioxinen. 


Kruiden  Melkdistels, vitamine C, alfa-liponzuur, selenium en N-acetylcysteïne kunnen het glutathiongehalte van het lichaam verhogen, wat van essentieel belang is in het fase II ontgiftingsproces.


Detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma. dit drank je geeft veel energie. Citroen geeft uiteraard veel vitamine C en werkt bevorderend voor de spijsvertering. Gember bevordert de bloedcirculatie en helpt het lichaam ontgiften. De kurkuma, geelwortel. helpt bij gewichtsverlies, het versnelt de vetstofwisseling. Helpt bij het verlagen van een té hoge bloeddruk en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.


Ademhalingsoefeningen om het zuurstofniveau omhoog te brengen en belangrijker nog, de afvalstoffen te activeren zodat ze vrij komen, hier een goede uitleg van de wim hofs methode.

BELANGRIJKE WEETJES...


  • Start 's morgens gelijk met glas water.
  • Drink voldoende gezuiverd water gedurende de dag.
  • Pak je rust, wanneer je lichaam behoefte heeft.
  • Sta 's morgens op met een honger gevoel, bloedsuikerspiegel.
  • Eet gevarieerd, het liefst met de seizoenen mee en laat nieuwe smaken toe.
  • Wees bewust dat je slaappatroon veranderd, meer óf minder dromen. Je slaap dieper en je kunt per keer dat je onder de Recovery Cabin bent geweest een ander slaapritme krijgen. ( detoxtijd van de verschillende organen. )